Cia. Knuk Teatre
LA FILLA DEL CARMESÍ

 
A les darreries del segle XVII, la plana de Vic és terra de grans masos i fortunes cobejades per bandolers. En aquest escenari, un ric hereu de la comarca, Guillem de cal Bandoler, accepta la juguesca de casar-se amb la primera dona que entri per la porta de l'hostal. I és la filla del Carmesí saltimbanqui que actua de poble en poble la noia triada. A partir d'aleshores, la vida d'en Guillem i de tota la gent del mas ja no tornarà a ser la mateixa.

Direcció: Frederic Roda i Fàbregas Adaptació: Frederic Roda i Fàbregas Intèrprets: Eduard Serra, Òscar Jarque, Núria Santaló, Xesco Pintó, Maria Calvet, Susana Gómez, Agustí Sanllehí i Mònica Barrio Disseny de llums: Marc Martín Vestuari: Romana Redlova
properes actuacions 
Diumenge 18/10/09- martorell19h
 
Teatre de Ponent
M de Rodoreda

 

M. de Rodoreda és un passeig per  l’emblemàtica  novel·la La plaça del diamant. És un muntatge de mínims en el sentit que  la línia argumental es redueix a les constants estilístiques, al món dels símbols i als personatges  totals de l’escriptora barcelonina. Una paret  de fons amb capes i capes de paper enganxat un damunt de l’altre per ser arrencat, una metonímia del pis, del barri, dels espais de la Colometa...


Adaptació i dramatúrgia:  Jonay Roda Actors: Caterina Alorda Jose Pedro García Balada Agustí Sanllehí Direcció: Txell Roda Ajudant direcció:  Francina G. Ars Disseny de so i llum: Marc Martin Escenografia: Jordi Castells Fotografia: Anna Padrós Producció executiva: Neus ColladoAgost 2017
Dissabte 2621h
Diumenge 2719h
Diumenge 2721:30h
Dilluns 2819h
Dilluns 2821:30h
Dimarts 2919h
Dimarts 2921:30h
Dimecres 3019h
Dimecres 3021:30h
Dijous 3119h
Dijous 3121:30h
Preu: 10 euros
 
Cia. Teatre de Ponent
A X AMOR O MUJERES ÁUREAS

 

El Teatre de Ponent presenta la producció pròpia "A x amor" o Mujeres áureas durant aquesta Festa Major. Una batalla dialèctica entre Lope de Vega i les escriptores oblidades del Segle d'Or dirigida per Txell Roda, amb dramatúrgia de Jonay Roda i les actrius vallesanes Laura López i Mònica Lucchetti, entre les intèrprets.

"A x amor" o Mujeres áureas és una obra que neix per reivindicar la paraula al carrer, als patis, als corrals...per enamorar al públic amb fragments de textos literaris del Segle d'Or del passat amb una dramatúrgia sense cotilles que els dóna significat avui en dia. 

L'espectacle, una producció pròpia del Teatre de Ponent, posa a la dona escriptora del segle XVII al centre de l'escena lluitant per ser banyada per l'or d'un període de grans autors però també de veus femenines encara avui en dia desconegudes. Ideat dins del programa de Residències de Creació de Fira Tàrrega es va estrenar oficialment al 40è Festival de Teatro de Almagro aquest passat juliol i aterra a Granollers durant la Festa Major per acomiadar amb una traca final el Teatre de Ponent i donar la benvinguda al Llevant Teatre. 

Un "comando" d'escriptores de l'època liderat per María de Zayas y Sotomayor, protagonitza una batalla dialèctica amb el popular Fénix de l'escena del Segle d'Or, Lope de Vega, centrada en el paper de la dona com a personatge, però també com a creadora. Manuel Veiga, Pilar Martínez, i les vallesanes Mònica Lucchetti i Laura López, interpreten aquest espectacle acompanyades de la música creada per a l'ocasió de Jaco Abel.

"Amb "A x amor" volíem donar un contrapunt contemporani a la tradicional mirada androcèntrica de la historia de la literatura" explica Txell Roda, directora de l'obra amb dramaturga de Jonay Roda. 


Una producció de Teatre de Ponent, coproducció amb FiraTàrrega (programa de Suport a la Creació 2017)  i  amb Festival de Teatro Clásico de Almagro i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Parets.

Companyia resident a Nau Ivanow.

 

Interpretació -

Pilar Martínez és Maria de Zayas y Sotomayor , 

Mònica Lucchetti és Feliciana Enriquez de Guzmán , 

Laura López és Anna Caro de Mallen , 

Manuel Veiga és Lope de Vega y Carpio

Dramaturgia -  Creació col·lectiva a partir d’una proposta dramatúrgica de Jonay Roda sobre textos de les  autores del siglo de Oro Maria de Zayas y Sotomayor, Feliciana Enriquez de Guzmán, Anna Caro de Mallen, y Lope de Vega y Carpio

Direcció - Txell Roda

Música original - Jaco Abel

Vestuari - Lurdes Bergada i Amadeu Ferré 

Producció executiva: Giulia Poltronieri

mvmpproduccions – plataforma de creació


10 € anticipades (abans del 26 d'agost)

  primera    anterior   222   223   224   225   226   següent    darrera