Cia. Knuk Teatre
LA FILLA DEL CARMESÍ

 
A les darreries del segle XVII, la plana de Vic és terra de grans masos i fortunes cobejades per bandolers. En aquest escenari, un ric hereu de la comarca, Guillem de cal Bandoler, accepta la juguesca de casar-se amb la primera dona que entri per la porta de l'hostal. I és la filla del Carmesí saltimbanqui que actua de poble en poble la noia triada. A partir d'aleshores, la vida d'en Guillem i de tota la gent del mas ja no tornarà a ser la mateixa.

Direcció: Frederic Roda i Fàbregas Adaptació: Frederic Roda i Fàbregas Intèrprets: Eduard Serra, Òscar Jarque, Núria Santaló, Xesco Pintó, Maria Calvet, Susana Gómez, Agustí Sanllehí i Mònica Barrio Disseny de llums: Marc Martín Vestuari: Romana Redlova
properes actuacions 
Diumenge 18/10/09- martorell19h
 
Teatre de Ponent
M de Rodoreda

 

M. de Rodoreda és un passeig per  l’emblemàtica  novel·la La plaça del diamant. És un muntatge de mínims en el sentit que  la línia argumental es redueix a les constants estilístiques, al món dels símbols i als personatges  totals de l’escriptora barcelonina. Una paret  de fons amb capes i capes de paper enganxat un damunt de l’altre per ser arrencat, una metonímia del pis, del barri, dels espais de la Colometa...


Adaptació i dramatúrgia:  Jonay Roda Actors: Caterina Alorda Jose Pedro García Balada Agustí Sanllehí Direcció: Txell Roda Ajudant direcció:  Francina G. Ars Disseny de so i llum: Marc Martin Escenografia: Jordi Castells Fotografia: Anna Padrós Producció executiva: Neus Collado 
 

EL SILENCI ES OR

 
Diu Apel·les Mestres en el pròleg dels seus monòlegs: "Ja que la malaltia no em permet anar a visitar als meus pastors i boscaters i als meus pescadors i puntaires, quin remei em queda sinó treure partit dels dos tipus que em vene a tret de mà? Això si: no sabent poetitzar-los, em diverteixo caricaturitzant-los, el qual em procura algunes bones estones que desitjaria vivament saber encomanar-te".
Plantejat com un recital, els vuit monòlegs que conformen l'espectacle son verbalitzats un darrera l'altre amb petits fragments musicals que serveixen d'enllaç, així com d'acompanyament en algun moment del text. Els intèrprets creen entre ells un seguit de complicitats que arrodoneixen el caràcter unitari que vol tenir l'espectacle.
DATES QUE VA SER A PONENT? 21 de desembre del 1998
QUÈ HA DIT LA PREMSA?
Jordi Boixaderas i Lluís Soler, acompanyats al piano per Lluís Carmona, van ser al Teatre de Ponent per llegir vuit monòlegs d'Apel·les Mestres, agrupats sota el títol "El silenci és or" amb direcció de Frederic Roda.
Es presentava un espectacle exquisit, amb el pianista de blanc, i els dos actors de negre, d'etiqueta. El teatre, força ple, va anar escoltant atentament primer en Jordi Boixaderas, i posteriorment, a Lluís Soler, i així successivament, alternant-se. Contradient a Apel·les Mestres, les seves paraules sí que van ser d'or!.
El 9 Nou, Dimecres 23 de Desembre del 1998

 

Fitxa Artísitca
Autor:
Apel·les Mestres
Direcció: Frederic Roda Fàbregas
Intèrprets: Jordi Boixaderas i Lluis Soler

Altres professionals
Música:
Lluís Carmona
Il·luminació i sonorització: Joan carles Martin


  primera    anterior   222   223   224   225   226   següent    darrera